Svatko može poboljšati zdravlje i kvalitetu života uz pomoć homeopatije. 

 

Mnoge bolesti koje je današnja medicina okarakterizirala neizlječivima mogu se razriješiti ovim pristupom zato što čovjeka ne promatra kao dijagnozu nego kao jedinstveno, neponovljivo i kompleksno biće. Ne postoji lijek za određenu dijagnozu, nego lijek za čovjeka sa svom njegovom individualnošću. Svaki djelić vrijedan je poštovanja i naše pažnje. Svaki djelić treba uzeti u obzir u procesu liječenja. Ovim holističkim prostupom moguće je pomoći svakom čovjeku koji to želi.

Homeopatija ne liječi dijagnozu jer ju vidi kao posljedicu, a ne kao uzrok patnje. Svaki simptom je rezultat poremećaja životne sile, a homeopatsko sredstvo je budi i potiče da nas vrati u stanje zdravlja. Zato kažemo da homeopatija liječi uzrok, a ne posljedicu. Takvim pristupom dolazimo do potpunog iscjeljenja, oslobađamo se potrebe za simptomima, pa oni nestanu i više se ne vraćaju.

Dobro odabrano homeopatsko sredstvo nas uvijek vodi prema zdravlju. Poštujući prirodne procese koji se događaju u nama, potiče nas da se izborimo s problemom kojeg imamo. Čestom upotrebom lijekova klasične medicine se potiskuju simptomi i ometaju procesi njihovog razrješavanja. Klasični primjer za to je tretiranje ekcema kod djece raznim antibiotskim i kortikosteroidnim kremama. Iako uzrok bolesti nije nestao, simptom se nakon nekog vremena povlači. Na žalost, dijete time ne postaje zdravije nego bolesnije jer je bolest potisnuta u dublje slojeve i na za život važnije organe. Obično je to respiratorni sustav, pa se javlja bronhitis ili astma. Homeopatskim liječenjem dešava se obrnuti proces, pa prvo nestaju simptomi respiratornog sustava i vraćaju se na kožu, da bi se nakon rješavanja ekcema dijete vratilo u stanje zdravlja. Iz tog razloga, posebno je važno djecu ne tretirati lijekovima koji potiskuju i oslabljuju njihovu inače jaku i zdravu životnu energiju.

Homeopatska sredstva su:

  • na prirodnoj bazi, a najčešće su mineralnog, biljnog ili životinjskog porijekla,
  • nježna su i moćna, neškodljiva, ne izazivaju nuspojave, ni ovisnost,
  • nisu testirana na životinjama, ne zagađuju okoliš,
  • mogu se kombinirati sa svim ostalim načinima liječenja,
  • mogu ih koristiti i djeca i trudnice.
cvijece

Homeopatijom se možemo liječiti konstitucijski ili akutno.

Konstitucijsko liječenje obuhvaća osobu u cjelini i proces je koji traje. Uzima se u obzir svaki aspekt osobe, od pojedinačnih simptoma i njihovih modaliteta, općeg stanja, spavanja, prehrane, menstrualnog ciklusa, tjelesnih izlučevina, osjetljivosti na vanjske utjecaje, do emocija, snova i mentalnog stanja. Svi oni tvore jedinstvenu sliku na osnovu koje se propisuje jedno homeopatsko sredstvo koje pokriva ukupno stanje osobe.

Akutno liječenje je usmjereno na kratkotrajne bolesti kao što su gripe, prehlade, proljevi, razne upale, dječje zarazne bolesti i slično, a također i razne ozljede (naravno uz medicinski tretman ako je potreban). Dobro odabrano homeopatsko sredstvo nam može pomoći da se brže i lakše oporavimo i izbjegnemo moguće komplikacije. Ako se neke akutne bolesti često ponavljaju ili traju duže od 3 mjeseca, smatramo ih kroničnim i najbolje ih je liječiti konstitucijski.

Rezervirajte svoj termin za homeopatsku konzultaciju.

Konzultacije je najbolje napraviti uživo, ali ako ste udaljeni moguće su i preko Skypa.

KONTAKT
Podijeli