VITALNA SILA IMA MOĆ ISCIJELITI NAS,

A HOMEOPATIJA IMA POTENCIJAL POTAKNUTI JE. 

Homeopatija je znanstveno utemeljena metoda koja pomoću posebno pripremljenih homeopatskih sredstava, potiče prirodne mehanizme prisutne u svakom živom biću, potrebne za prevladavanje bolesti i vraćanje u stanje zdravlja na svim razinama, uključujući fizičku, emocionalnu, mentalnu i duševnu.

U današnje vrijeme kada znanost proširuje i produbljuje razumijevanje procesa koji dovode do bolesti, sve je jasnije da bolest nije pojava nastala na isključivo fizičkoj razini zbog poremećaja fizioloških funkcija nekog organizma. Ona je rezultat unutrašnjeg disbalansa suptilnih razina našeg bića. Taj unutrašnji disbalans se kod svakoga manifestira na potpuno jedinstven način kroz specifične simptome.

Svaki organizam posjeduje mehanizam odgovoran za održavanje zdravlja. Silu koja nas održava u harmoniji u raznim kulturama nazivaju različitim imenima kao chi, ki, prana i sl. Homeopatija ju naziva životna sila. Sami materijalni organizam nije sposoban za samoodržanje ako nije upravljan nematerijalnom suštinom, tj. vitalnom silom. Bez vitalne sile nema života. Zdrava vitalna sila održava harmoniju organizma, a bolest nastupa onda kada dođe do njenog poremećaja.

Kada razumijemo da su svi fizički, emocionalni i mentalni simptomi rezultat unutrašnjeg disbalansa, tj. poremećaja životne sile, nameće se zaključak da upravo nju trebamo staviti u centar pažnje. Taj disbalans nije materijalan i materijalne doze lijekova ga ne mogu liječiti. Potrebno je djelovati na životnu silu.

Homeopatsko sredstvo nosi vibraciju matrice neke supstance iz prirode i njegova jedina aktivna supstanca je ta vibracija. Ako je vibracija te supstance slična vibraciji matrice naše životne sile one će međusobno rezonirati. Time se životna sila budi i vodi nas kroz proces samoiscjeljenja.

Nakon uzimanja odgovarajućeg homeopatskog sredstva (onog koji dovoljno rezonira s našom životnom silom) događaju se promjene na najdubljoj razini našeg bića. Mijenja se životna matrica koja nas je dovela do simptoma bolesti, a njenom promjenom nestaje razlog postojanja tih simptoma i oni postupno nestaju. Energija se povećava, oslobađamo se patnje, postajemo kreativniji, otvoreniji i svjesniji.

“U zdravom stanju organizma neograničeno vlada duhovna životna sila koja oživljava materijalno tijelo (organizam) i sve njegove dijelove drži u zadivljujućoj harmoniji osjećanja i aktivnosti, tako da se u svrhu postizanja viših ciljeva našeg postojanja unutrašnja svijest može služiti organizmom kao živim i zdravim sredstvom.”

Samuel Hahneman, Organon umijeća iscjeljivanja

Rezervirajte svoj termin za homeopatsku konzultaciju.

Konzultacije je najbolje napraviti uživo, ali ako ste udaljeni moguće su i preko Skypa.

KONTAKT
Podijeli