Skip to content

Trajno rješenje kandidijaze

Ljudsko tijelo je domaćin mnogobrojnim vrstama “podstanara” s kojima, dok je zdravo, uspješno živi i surađuje. Većina tih mikrooganizama u našem tijelu je korisna i pomaže nam u borbi protiv onih koji nam mogu naškoditi. Zato je važno poštivati ih i dopušati im da rade svoj posao. Prekomjernom uporabom antibiotika, dolazi do neravnoteže između korisnih i potencijalno opasnih mikroorganizama.

Candida albicans je jedan od kvasaca iz roda Candide koji je najčešće prisutan kod kandidijaza. To su razna patološka stanja u kojima se Candida prekomjerno širi zbog nedovoljnog odgovora imunog sustava ili antibiotske terapije. Najčešći su simptomi vaginalne ili oralne kadidijaze, iako novija istraživanja pokazuju da je spektar simptoma puno širi i obuhvaća skoro sve sustave u organizmu.

Gljive i gljivice u prirodi nastanjuju i hrane se odumrlim organskim tvarima, ali i slabijim, odumirućim biljkama. Naravno da čine sjajnu stvar jer bi se bez njih one gomilale umjesto da posluže kao podloga novom životu. Živi i zdravi organizam, po prirodi stvari, ne bi trebao biti privlačan takvim parazitima. Ipak, kod nekih ljudi, oni uspješno i sretno žive odupirući se svim mogućim terapijama. Antimikotici ih na neko vrijeme suzbiju, ali ih u pravilu ne iskorijene, pa se one vrate vrlo brzo nakon prekidanja terapije. Promjena prehrane isto može donijeti neke rezultate jer stvara nešto nepovoljnije uvjete za njihov život. Namirnice i razni prirodni pripravci koji imaju antifungalno djelovanje su svakako bolja opcija od lijekova, ali njihova učinkovitost traje samo dok se koriste redovno.

Nešto u vezi ovih parazita ostaje nerazriješeno takvim terapijama. Sve što je snažno i životno, bit će im neprivlačno, dok im ono što je slabo i bez energije, pruža mjesto za razvoj. To mjesto osvajaju korak po korak, polako, uporno i strpljivo, hraneći se tom preostalom energijom domaćina, ne dajući mu zauzvrat ništa osim neugodnih simptoma.

Ipak, ako smo dovoljno mudri da ih poslušamo, mogu nam prenijeti neke važne poruke. Možemo od njih čuti da smo, nesvjesno, iz nekog dijela tijela povukli svoju energiju, ostavljajući ga toliko oslabljenim da je postalo privlačno parazitima koji se hrane beživotnim tkivom. Mjesto na kojem su se razmnožili simbolizira dio života koji smo nesvjesno potisnuli, suzbili. Da bi stvorili drugačiju klimu, koja neće biti privlačna ovim upadačima, potrebno je prvo osvijestiti što je to što smo toliko zanemarili da polagano umire u nama, a onda dopustiti tome da postoji, integrirajući to kao punopravni dio naše svijesti.

Također, problem parazita na tjelesnoj razini, manifestacija je potisnute teme parazita na razini svijesti. Postavljanjem pitanja o tome gdje dopuštamo parazite u svom životu i gdje se mi ponašamo kao paraziti, možemo izvući tu priču iz tame na svjetlo svijesti i razriješiti bitku koja se vodila kroz tijelo umjesto tamo gdje je bilo potrebno, u svijesti.

U tom procesu, homeopatija nam je savršen saveznik. Konstitucijsko homeopatsko sredstvo uvijek djeluje iscjeljujuće, šireći područje svjesnosti, dajući prostor nerazriješenom da se razriješi. Potpomognuta poticajem koji dobije homeopatijom, vitalna sila se suočava s onim što je bilo zanemareno.

Obzirom da je Candida albicans vrlo uporan parazit i često dugotrajno prisutan u organizmu, njezin utjecaj može biti snažan. Uz uobičajeno konstitucijsko sredstvo, može biti od pomoći i homeopatsko sredstvo pripremljeno od Candide albicans. Protokol za primjenu je sličan kao kod homeopatskog detoxa. Na ovaj način moguće je, jednom zauvijek, gljvicama otkazati domaćinstvo.

Nakon odabira homeopatskog sredstva koje je najsličnije simptomima pročitajte upute za primjenu i doziranje u akutnim slučajevima.

Rezervirajte svoj termin za homeopatsku konzultaciju!

Konzultacije su isključivo online, putem video poziva iz aplikacija Messenger, Viber, WhatsApp, Skype, Hangouts.

Leave this field blank